top of page

Äntligen jullov!

Halloj där ute i decembermörkret! Mathilda från Österåkers bibliotek här igen, redo att tipsa om julläsning. Jag hoppas att julkänslan finns där, även om det är året inte liknar något annat och julfirandet kanske blir annorlunda just i år. Om ni som jag ändå längtar lite efter att bara få ha det lugnt och mysigt och vara lediga i jul kommer här tre boktips som har den där perfekta feelgood-känslan. De matchas bäst tillsammans med pyjamas och varm choklad skulle jag vilja påstå..


Snöstorm och kanelhjärtan av Camilla Lagerqvist, Pernilla Gesén, Karina Berg Johansson och Jesper Tillberg.

I denna mysiga vinterberättelse har fyra svenska författare gått samman och skrivit varsin novell som tillsammans vävs ihop till en härlig julhistoria. Fyra ungdomar, en långtradare som kör av vägen, ett gammalt stationscafé med världens godaste kanelhjärtan, en by någonstans i Dalarna och snöstormarnas snöstorm dagen före julafton… Och så ett och annat övernaturligt inslag. Ja, men ni hör ju? Julmagi!


Let it snow av John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle

”Snöstorm och kanelhjärtan” MÅSTE ha fått sin inspiration från den här boken. Den värsta snöstormen på 50 år drar in över Gracetown på julaftons kväll. Ett tåg kör fast strax utanför den lilla staden och några av passagerarna pulsar genom snön för att äta och värma sig på Waffle House, vilket sätter igång en hel kedja av händelser. Även här har flera författare gått ihop och skrivit varsin novell, där de olika karaktärernas öden flätas samman och det är 100 % MYSIGT. Dessutom finns en filmatisering av boken på Netflix!


Strax före tolvslaget: två vinterberättelser av Rainbow Rowell

Vi fortsätter på temat gulligt, romantiskt och noveller. Den första novellen, ”Tolvslag”, handlar om Noel och Mags, som träffas på samma nyårsfest varje år. Mags vill gärna vara den som Noel kysser vid tolvslaget, men kommer det någonsin att hända i verkligheten? I bokens andra novell, ”Själsfränder”, köar Elena för den efterlängtade nya Star Wars filmen trots att det är mitt i smällkalla vintern. I den tre personer långa kön möter hon Troy och Gabe som också är Star Wars-fans.


Som vanligt finns alla tipsen att låna hos oss på biblioteket. God jul och gott nytt år!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page