top of page

Alabama inskränker Aborträtten

I veckan har Alabama inskränkt aborträtten.

Jag blir både arg och ledsen när jag tänker på det. Hur kan någon anse sig ha rätten att bestämma om någon annan ska föda ett barn eller inte.

Det är en av de strängaste lagar om abort som de har röstat igenom. Det är inte ens tillåtet att göra abort om du blivit utsatt för våldtäkt eller incest.

Många tänkte att när boken och serien Handmaids tail kom att det kanske ändå ligger i vår framtid det som spelas upp i serien. Andra tänker säkert, Nej det där kommer ju aldrig hända.

Men faktum är att det som hänt i veckan visar på ett samhälle på väg åt fel håll.

Mina tankar går helt och fullt till de som drabbas av den här lagen och jag vill uppmana er alla där ute att göra allt ni kan för att behålla de rättigheter vi har samt utöka våra rättigheter! Kampen har aldrig varit över, vi måste fortsätta kämpa!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Passa tiden

Nu behöver du kanske inte komma försent till skolan eller jobbet längre! Är du trött på att bli lurad av klockan när sommartid blir vintertid och tvärtom? För även om de flesta mobiler ställer om sig

Transgender day of rememberence

Idag är en sorgens dag, en dag då vi minns och sörjer alla de 331 personerna som senaste året fallit offer för transfobin. Vila i frid 1 Juliana Ferreira, 22, Brasilien – stenades till döds 2 Ciara Mi

Comments


bottom of page