top of page

Påskens bästa läsning!

Då var jag tillbaka igen med mina boktips. Den här gången blir det fyra riktigt härliga böcker

som väcker alla möjliga sorters känslor. Det handlar om normer som begränsar, om att inte få

vara sig själv, om kärlek och om ilska. Det spelar ingen roll vilken av dessa fyra du väljer, du

kommer inte att bli besviken på någon!

Poet X av Elizabeth Acevedo

För Xiomara Batista känns det som att hon inte har någon röst, ingen lyssnar på henne, på vad hon vill och vad hon har att säga. Trots det verkar hon inte kunna gömma sig. Sen hon växte i sin kropp syns hon för allt och alla och hon har lärt sig att låta knytnävarna säga det rösten inte förmår. Men rösten inom henne går inte att tysta – hon fyller sidorna i sitt skrivblock med ord.


Fula tjejer av Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo och Sara Ohlsson

På en högstadieskola startar någon instagramkontot Fula tjejer. Både populära och mindre populära tjejer får foton på sig själva publicerade där, och på skolan sprids en skräck för att bli nästa offer. Tilde, Eleni och Jasmine går i samma klass men har knappt pratat med varandra tidigare. Nu bestämmer de sig för att gå ihop. De tänker sätta dit den jäveln som ligger bakom kontot.Himlabrand av Moa Backe Åstot

Ántes liv har präglats av de samiska traditionerna. För honom är det självklart att han, som familjens enda barn, ska fortsätta arbetet med renarna. Men plötsligt finns det något annat där. Känslorna för bästa kompisen Erik har utvecklats till något större. Men vad skulle alla andra säga om de visste? Går renskötarlivet att kombinera med det liv Ánte vill ha? Och Erik, vad känner han?


Bli kvar av Maja Hjertzell

Lukas vaknar upp bredvid Sophie, sin bästa vän, som han varit kär i så länge han kan minnas. Men det är slutet av sommaren efter studenten och idag ska hon flytta till Göteborg för att börja plugga. Hon vill bort från den lilla orten där de växt upp och Lukas vill stanna kvar. En kortroman om kärlek. Om att bli vuxen och välja sin väg. Om att inte vilja flytta bara för att alla förväntar sig det.


Glad påsk! Ät mycket godis!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page