top of page

Sophia Anderberg hälsar på!

Hej allesammans!

Så otroligt kul att vara här och få blogga och snacka viktiga saker till er!

Jag heter Sophia Anderberg och är 28 (snart 29 OMG) år ung skulle jag vilja säga. Jag bor i fantastiska Halmstad med min sambo där vi också har 1 katt och 1 hund i hushållet. Superdupermysigt och ett jäkla liv konstant skulle man kunna säga.

Till vardags jobbar jag med att inspirera, kanske redan någon av er följer mig på instagram? Om inte, går jag under namnet @fiaanderberg och kallar mig själv för kroppspositiv inspiratör/influencer. Det jag vill förmedla via min instagram är att få dej att älska dig själv för den du är. Nu, idag. INte när du gått upp eller ner i vikt eller har en annan storlek i kläder, nu! För du är fantastisk!

Allt började när jag var cirka 12 år. Jag blev mer och mer besatt av min vikt och att äta vad som ansågs “hälsosamt”. Jag utvecklade under mina 12 år av ätstörningar alla olika former av tvångsbeteende till mat och träning, bland annat bulimi. Utöver det har jag nog testat alla dieter som existerar.

Den sista rundan var nog den som egentligen var mest allvarlig. Precis innan jag bestämde mig för att det fick räcka med bantning och all jävla skit jag hade utsatt min kropp för i så många år var jag djupt inne i träningsträsket.

Jag hade satt upp som mål att väga 65 kg. För mig skulle det innebära lycka, det var jag hundra säker på. När jag, den dagen, stod på vågen och den visade mina 65 kg, har jag aldrig mått sämre. Jag avskydde min spegelbild något så fruktansvärt och min vardag gick ut på att räkna kalorier och ångest över gymmet.

Våren 2015 fick jag nog. Jag hade hållt på i 12 år och försöka fram och tillbaka. Det enda jag ville var ju att trivas med den jag var, att älska mig själv för den jag var! Jag hade i 12 år trott att det målet skulle uppnås genom viktnedgång och jag bli så otroligt ledsen när jag tänker på hur många år jag har spenderat i strid med mig själv. Jag har varit min egna värsta fiende, när jag hela tiden bara ville älska, mig själv för den jag var.

Jag sökte hjälp våren 2015, det största steget jag någonsin tagit. Det fick vara bra nu! det måste finnas något mer i livet än kaloriräkning, svält och träning. Och det finns det fina fina du!

Idag, efter 1 år i KBT på ätstörningsmottagningen i Halmstad, skiter jag fullständigt i vad jag väger och jag är ett bevis på att viktnedgång och alla sätt till att förändra din kropp INTE innebär lycka. Du ska älska dig själv för den du är idag, för du är tillräcklig, du är snygg, du är fin, du är helt fantastisk! Inte när du gått upp eller ner i vikt, NU!

Idag vill jag vara den inspiration som jag själv hade behövt när jag var 15 år. Jag hade behövt någon som berättade för mig att jag duger som jag är. Jag hade behövt någon som berättade för mig att jag inte skulle bli lyckligare bara för att jag gick ner i vikt.

Det handlar om att accpetera sig själv för den man är. Du är den enda versionen av dig, helt unik. Alla andra är redan upptagna så du kan likaväl rocka dig själv, din personlighet och din kropp till 100. Du är cool, tillräcklig och helt amazing!

Jaaa det var väl egentligen bara det jag ville säga till dig och jag hoppas verkligen att vi ses igen snart och att jag får se mer av dig!

Stor kram!

1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


evelynnhjeannett
evelynnhjeannett
Jan 27, 2022

En vän gick ner 40 kg. Först hoppade hon över all som var stekt, stärkelsehaltigt, sött, hon smetade in sig med krämer, slog in sig i plastfolie och körde aerobics en timme om dagen. Men det blev inga speciella resultat. Hon fick tips om denna webbplats www.avedaessencesalon.com som innehåller massa väsentliga informationer om hur man går ner i vikt utan att skada sin hälsa. Under första halvåret tappade hon 15 kg. Jag säger inte att det kommer att hjälpa alla, men det hjälpte henne.

Like
bottom of page