top of page

En volontär berättar


Jag har fått höra om många händelser som berört mig. Ingens berättelse går att jämföra med andra. Vi får inte glömma att det aldrig går att förstå en annan person. Deras berättelser är unika och deras egna upplevelser.

Många stödsökande som kontaktar oss när de har varit med om en våldtäkt eller trakasserats vill inte berätta, inte polisanmäla eller ens berätta för dem i sin omgivning. Varför?

En del är rädda för att nått ska hända igen eller att andra ska se dem som äckliga. Många av gärningsmännen kan vara personer som en tidigare litat på, en lärare, en vän eller till och med en i familjen.

Frågar vi om dem vill anmäla är det nästan ingen som vill detta. Då dem träffar personen dagligen och ska behöva möta personen kanske i skolan varje dag i 4 år till. Antalet stödsökande har inte ökat utan är fortfarande många som inte är redo att berätta.

Jag själv har lärt mig att bli kallad för hora och slampa är något man bara får ta. Att bli tagen på rumpan av någon är en komplimang och att jag borde känna mig snygg. Istället valde jag att agera okvinnligt eller vad normen kallar det; oattraktivt. För gjorde du detta på krogen bland annat så skulle dem sluta. Jag slutade dansa när jag var ute för det skulle bara leda till en miljon händer på rumpan.

Säger jag det bara för att framstå som en attraktiv ung kvinna? Nej jag berättar det för att en vanlig person som mig också får utstå detta och samhället säger att man ska skaka av det. Skulle jag gå hem från krogen mitt i natten vill jag agera som om jag var stor och pojkflicka för att undvika uppmärksamhet från främmande män.

Vi vill dela med oss av olika händelser alla är sanna och varje persons upplevelse är olik den andra. Det är ingen häxjakt där vi vill visa att alla män är svin. För det vet vi att så är inte fallet. Personerna som berättar kan vara din dotter, syster, mamma eller en vän. Vi vill inte att alla blundar utan inse att vi har ett problem. Metoo har fått många att inse att det som hänt dem inte är normalt eller något man ska acceptera. Vi vill inte starta en ny trend.

//Volontär från Tjejjouren Bellis

dark-1343612_960_720Skriv ett meddelande …

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Passa tiden

Nu behöver du kanske inte komma försent till skolan eller jobbet längre! Är du trött på att bli lurad av klockan när sommartid blir vintertid och tvärtom? För även om de flesta mobiler ställer om sig

Transgender day of rememberence

Idag är en sorgens dag, en dag då vi minns och sörjer alla de 331 personerna som senaste året fallit offer för transfobin. Vila i frid 1 Juliana Ferreira, 22, Brasilien – stenades till döds 2 Ciara Mi

Comments


bottom of page