Om oss

Bellis är en ideell, religiöst- och partipolitiskt obunden ungdomsjour. Vi vänder oss till ungdomar, som av olika anledningar behöver någon som lyssnar. I vårt arbete vill vi stärka, stötta och peppa unga i både små och stora problem. Detta görs främst via vår stödchatt. Vi kan erbjuda de stödsökande någon som lyssnar och ger stöd i deras frågor och funderingar. Vid behov av ytterligare hjälp kan vi hänvisa den stödsökande vidare. De som vänder sig till oss kan alltid vara anonyma. Vi finns i Österåkers kommun, men vänder oss till stödsökande i hela landet. Utöver stödverksamheten så arbetar vi utåtriktat med ungdomar i Österåkers kommun, i syfte att stärka de unga. Vi driver bland annat ett skolprojekt för att främja psykisk hälsa bland elever, anordnar föreläsningar och håller i tjej- och filmkvällar. Bellis grundades 2012, då som en tjejjour. Sedan januari 2019 är vi en ungdomsjour.

Bellis team

SARA

ordförande

LASSE

sekreterare

KRISTINA

styrelseledamot

"Att vara feminist handlar inte om att hata män, tvärtom handlar det om kamp och kärlek till en värld där mänskliga rättigheter råder!"

JULIA

ordförande

"En kan inte göra allt, men alla kan göra något."

JESSICA

verksamhetssamordnare

"Jämställdhet är målet, feminism och normkritik är verktygen."

JOSEPHINE

revisor & volontär

EBBA

volontär

JESSICA

verksamhetsutvecklare

JULIA

projektledare

ELIN

volontär

JOACHIM

volontär

KAROLINA

volontär

Varför Bellis?

Vi får ofta frågan "varför heter jouren Bellis? Vad betyder det egentligen?". När vi startade 2012 funderade vi länge på vad vi skulle döpa organisationen till. Två av grundarna satt länge och grubblade och efter några sökningar på webben så dök namnet upp. Bellis är det vetenskapliga namnet på blomman tusensköna och betyder jag delar dina känslor. Namnet tyckte vi passade för vår organisation, för det är precis det som är vår grundtanke: att finnas som stöd, vara din trygga plats där du får vara precis den du är och prata om precis vad du vill.

Vår vision

Vi jobbar för jämställdhet och vill skapa trygga platser för ungdomar. För att det alltid ska finnas någonstans att vända sig med livets stora och små frågor. Vi arbetar normkritiskt och vill att alla ska få ta samma plats i vårt samhälle. 

Vår grafiska profil

Vår grafiska profil är framtagen i ett samarbete med Thoren Business School i Stockholm och den grafiska formgivaren Jenny Findahl på Snowtrail. 

Vill du vara med och bidra till vår organisation?

Hitta till oss

Vår lokal ligger på Hackstavägen 12A i Åkersberga. Hit kommer du enkelt med buss, tåg eller bil.

Klicka på kartan här nedanför för att få färdbeskrivning till oss!

Bellis

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss!

Email: info@bellis.nu

Telefon: 072-245 04 47

Organisationsnummer: 802513-8069

Adress: Hackstavägen 12A

184 31 Åkersberga

  • Vit snapchat Ikon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon