Är du vår kurator?

Vill du vara med och utveckla arbetet i Ungdomsjouren Bellis? Vi utökar nu vårt team och erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete som kurator hos oss! 

 

Om verksamheten  

Vi är en ideell, religiöst- och partipolitiskt obunden ungdomsjour. Vi vänder oss till ungdomar, som av olika anledningar behöver någon som lyssnar. I vårt arbete vill vi stärka, stötta och peppa unga i både små och stora problem. Detta görs främst via vår stödchatt. Vi kan erbjuda de stödsökande någon som lyssnar och ger stöd i deras frågor och funderingar. Vid behov av ytterligare hjälp kan vi hänvisa den stödsökande vidare. De som vänder sig till oss kan alltid vara anonyma.

Vi finns i Österåkers kommun, men vänder oss till stödsökande i hela landet. Utöver stödverksamheten så arbetar vi utåtriktat med ungdomar i Österåkers kommun, i syfte att stärka de unga. Vi har bland annat drivit ett skolprojekt för att främja psykisk hälsa bland elever, vi anordnar föreläsningar och håller i tjej- och ungdomskvällar.

 

Bellis grundades 2012, då som en tjejjour. Sedan januari 2019 är vi en ungdomsjour.   

 

Rollen som kurator 

Som kurator hos oss arbetar du med stödsamtal via telefon, chatt 

samt digitala och fysiska stödsamtal. I ett första skede kommer du arbeta nära vår verksamhetsutvecklare och besöka skolor i kommunen för att informera om din roll som kurator. Ditt främsta ansvar kommer att vara stödjande samtal med unga som av olika anledningar behöver någon att prata med. I rollen som kurator hos oss kommer du även samverka med relevanta aktörer samt informera om verksamheten och sprida kunskap om områden som rör unga.

Allt arbete i Ungdomsjouren Bellis ska bygga på den gemensamma visionen: “Med engagemang och kärlek stöttar och stärker vi ungdomar och unga vuxna”.  

 

Kvalifikationer 

Vi välkomnar dig som är socionom, psykolog, beteendevetare, 

samtalsterapeut, kurator eller har utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Meriterande om du arbetat med stödsamtal med unga tidigare.

 Vi söker en engagerad och kompetent person som är trygg och lösningsorienterad, med ett positivt förhållningssätt. Du kommer att vara en del av vårt hälsofrämjande arbete, tillsammans med våra volontärer och andra anställda. Vi värdesätter en god förmåga att sätta gränser och förmågan att bygga goda relationer med de ungdomar som du möter i arbetet. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. 

 

Som kurator hos oss arbetar du under flexibel arbetstid och vi överlåter ansvaret att förlägga och disponera din arbetstid till dig utifrån dina arbetsuppgifter.  

 

Anställningsvillkor  

Anställningsform: projektanställning till och med 2021-12-31 

Omfattning: deltid 50% 

Tillträde: enligt överenskommelse, tidigast 1 september.  

Ort: Åkersberga 

Sista ansökningsdag: 8/8 2021 

Referensnummer: 2021:1 

Lön: Fast månadslön 

 

För att söka tjänsten mejla CV och personligt brev till info@bellis.nu.  

Ange referensnummer i ämnesraden.   

 

Provanställning tillämpas. 

 

Kontaktperson 

Jessica Johansson 

Verksamhetssamordnare 

0720-13 73 31