top of page

Bli volontär

Vi söker volontärer!

Vi behöver bli fler som engagerar sig för unga! Gå vår grundutbildning och bli med i team Bellis, vi behöver dig! På grundutbildningen pratar vi om hur det är att vara volontär, jourens värderingar och historia samt jourens uppdrag och stödverksamhet. Anmäl dig till grundutbildningen här!

 

Datum och tid:

Del 1 9/3 kl 19.00-20.30

Del 2 12/3 kl. 10.00-15.00

I vårt arbete vill vi stärka, stötta och peppa unga i både små och stora problem. Detta gör vi på flera olika sätt: i skolor, på temadagar, i vår stödchatt och på våra tjej- och ungdomskvällar. Vi är en feministisk organisation som bland annat arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vill du vara en del av vårt arbete och en del av vår organisation? Läs mer om de olika typerna av engagemang som finns hos oss och se vad som passar dig! Tveka inte att höra av dig om du är intresserad eller om du har några frågor!

Vad förväntas av dig och vad kan du förvänta dig som volontär?

För att bli volontär behöver du vara över 18 år och dela vår värdegrund. Som volontär hos oss på Ungdomsjouren Bellis får du en gemenskap med andra som vill engagera sig för ett jämställt samhälle fritt från våld och som vill ge stöd till ungdomar på olika sätt. Som ny volontär hos oss kommer du gå vår volontärutbildning och behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning. Som volontär behöver du även signera ett tystnadslöfte, uppvisa ett utdrag från belastningsregistret och ha ett normkritiskt tänkande. Har du några timmar över i månaden och detta låter som något för dig? 

För muspekaren över bilderna nedan för att läsa mer om de olika typerna av volontärskap vi erbjuder: 

Stödperson

20190502_182228000_iOS.jpg

Är du empatisk, en god lyssnare och har lätt att formulera dig i skrift? Är du socialt engagerad och driven? Då söker vi dig!

Som stödperson ger du stöd till ungdomar i vår chatt på söndagar kl. 18-20. I chatten är de stödsökande helt anonyma. Samtalen kan handla om allt från självskadebeteende, sexuella trakasserier och våld till mens, skolan och relationer.

Storasyskon

Som storasyskon är du en medmänniska till en ungdom som oavsett anledning behöver någon att prata med. Ditt medmänskliga samtal kan bidra till en trygg och stärkt ungdom.

Storasyskon

DSC_8397.jpg

Är du empatisk och en god lyssnare? Är du socialt engagerad och driven? Då söker vi dig!

Som storasyskon är du en medmänniska till en ungdom som oavsett anledning behöver någon att prata med. Ditt medmänskliga samtal kan bidra till en trygg och stärkt ungdom. Storasyskonet ska lyssna, stötta och peppa – aldrig döma. Storasyskonet ska vara en trygg vuxen som ungdomen kan anförtro sig till.

Bli volonär hos oss!
arrow&v

Tack för din inresseanmälan!

20190502_182217000_iOS.jpg

Är du socialt engagerad, kreativ och vill arbeta med projekt? Då söker vi dig!

Som projektör hos oss kan du antingen driva ett eget projekt eller hoppa på ett projekt som redan drivs inom jouren. Exempel på projekt: tjej- & ungdomskvällar, läger, utomhusbio och lovaktiviteter.

Projektör

2B8E3A5E-97DE-4F4A-BDF0-607A856D6581_edited.jpg

Är du socialt engagerad, utåtriktad och karismatisk? Är du driven och kommunikativ? Då söker vi dig!

Som kommunikatör arbetar du utåtriktat med att marknadsföra Bellis och vårt arbete. Det kan exempelvis vara i våra sociala medier, i skolor, hos lokala företag eller på Kanalens dag. 

Kommunikatör

Fästpunkt 1

Träffa våra volontärer

bottom of page