top of page

Måndagsångest?

Idag är det måndag igen och som vanligt så har många ångest för att de måste ta sig igenom en till vecka av skolarbete. Det finns dock flera sätt att minska ångesten på och få veckan att gå snabbare, här kommer några tips som jag använder för att göra mina veckor lättare att ta sig igenom och som ni förhoppningsvis känner är hjälpsamma

Sätt upp kortsiktiga mål. Många ungdomar blir frågade om vad de vill göra efter gymnasiet eller när de blir vuxna och att ha sånna mål är fine för vissa men det kan innebära press för andra.

Sätter man istället upp kortsiktiga mål känner man lättare lycka eftersom det ofta är lättare att klara av målen och misslyckas man gör det inte lika mycket. Ett kortsiktigt mål kan vara något så enkelt som att skriva tio rader på sin historieuppsats inom en timme istället för att försöka skriva hela grejen på två timmar och hoppas på ett högt betyg. Att också belöna sig med att kolla ett avsnitt av sin serie eller scrolla genom instagram snabbt när man har klarat sitt mål kan motivera en till att fortsätta plugga.

Mitt andra tips är att planera och prioritera, skolan är viktig och att gå ut med bra betyg gör det lättare att pluggare vidare om det är det man vill, men glöm aldrig att göra sakerna utanför skolan ni tycker är kul. Skolan ska prioriteras såklart men att planera något kul med en kompis utanför skolan och att kunna glömma sitt prov som man har haft ångest över i en månad hjälper, vi måste tänka på annat än skolarbete och tid för sig själv kan vara ett av de bästa sakerna man kan göra för sin mentalitet.

Det är trots allt du som till stor del ansvarar för din egen lycka, gör det du känner är rätt så blir det ofta bra.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page