top of page

Bellis Testar; Intimtvätt!

Hej på er!

Förre veckan postade jag en video där Therese Lindgren delade med sig av sin bästa snipp-tips. Ett av tipsen var att använda en speciell tvål eller snarare olja att tvätta snippan med!

En av de oljorna som Therese rekommenderade vad ACOs intimate cleansing oil. Den har jag nu testat för att kunna göra en liten recension till er!

Vi börjar med de yttre aspekterna:

 1. Liten och diskret flaska

 2. Billig! Endast 39 kr på apoteket

 3. Skruvkork


 4. Negativt för min del, är man blöt om hönderna blir det meckigt att skruva av korken, sen måste en ha någonstans att lägga korken när en ska klämma ut lite olja i handen…

Innehållet då?

 1. Helt luktfri!


 2. du behöver alltså inte oroa dig för parfym i fiffin

 3. Väldigt rinnig, men det förväntar en sig kanske av olja

 4. Paraffinum Liquidum innehåller oljan mest av… och vad betyder då detta? Jag sökte på google och hittade följande:


 5. Det är en mineralolja, alltså en olja som inte är vegetabilisk

 6. Mineraloljor raffineras mycket och processen är skadlig för miljön

 7. Kan i längden vara skadlig genom att de snarare torkar ut huden än  smörjer den

 8. Används i kosmetiska produkter eftersom den är billig och håller hur länge som helst

Hmmm ja nu börjar en fundera lite granna. Förutom mineralolja innehåller produkten rapsolja vilket verkar vara ofarligt, dock omdiskuterat om den är nyttig för en eller inte. Intimtvätten innehåller även Oleth-5 som verkar vara en sorts tensid, alltså ett ämne för att det ska bubbla lite smått när du använder tvätten. Vi har två ingredienser till Tocopheryl Acetate som är en e-vitamin och citronsyra.

Så vad blir då min slutsats?

Jag tycker att det känns dumt att använda mineralolja… Det känns inte nödvändigt. Och rapsolja har jag i princip alltid hemma så varför inte bara använda den?

Eller så kanske jag ska trippa iväg till konsum och köpa en liten olivolja eller liknande, gärna med en pump, och tvätta fiffilinan med den istället? Bättre för miljön och jag torkar inte ut snippan!

Utan att diskutera innehållsförteckningen så gillade jag faktiskt produkten! Som Therese sa så var den väldigt skön och enkel att använda. Plus att det känns lugnt och skönt drä nere. Jag brukade dock inte tvätta murran med schampo innan, utan jag använde bara vatten. Men vatten har ju också uttorkande effekt! En vill ju skämma bort snippan ibland lix så varför inte köpa en olja? Dock tror jag att det går lika bra, om inte bättre med en olivolja från närmsta matbutik!

Jag passade även på att spana in LCCs intimolja för att se om innehållet var annorlunda. Den verkar till och med innehålla ännu med mineralolja och mindre av annan olja än ACOs. 

0 kommentarer

Comentários


bottom of page