top of page

Internationella mansdagen!

Hej dagen till ära är det Internationella mansdagen.

Vad innebär det? Har det samma betydelse som kvinnodagen i vårt samhälle? Ska man gratta eller hylla dom starka männen i sin omgivning precis som folk tror att kvinnodagen innefattar. Jag tror faktiskt att kvinnodagens innebörd är missuppfattad det handlar i min mening inte om att köpa blommor till min mamma utan snarare någonting som har mer djupare innebär än så, visst är det en del av kvinnodagen att hylla kvinnliga profiler som i åratal drivit en kamp för kvinnors rättigheter. 

Internationella kvinnodagen instiftades då för att uppmärksamma ojämställdhet, de samhällsstruktur som hindrar kvinnor från samma förutsättningar och möjligheter som män. låt inte den dagen minsta sitt politiska syfte genom att göra det till en kommersiell dag. Den existens står i direkt relation till existensen av kvinnors utsatthet. Att bli gratulerad på internationella kvinnodagen anser jag inte vara viktig förens den dagen då alla årets dagar är lika mycket kvinnors som mäns.

Så gör inte samma misstag med mansdagen för denna dagen bör vara för att uppmärksamma inte finnas utsatthet utan deras välbefinnande och ohälsa många män lever i tystna i. Det är mycket vanligare än vad man tar och det bevisar bara siffrorna av att 70% av dom som begår självmord är män men ändå säger inget nånting är det inte en varningsklocka.

Så idag uppmanar jag inte alla killar att stå upp för sina känslor och berätta sin historia utan att alla ska uppmärksamma allas mående i samhället.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bình luận


bottom of page