top of page

Jennifer Lawrence!

Idag vill jag lyfta en person som jag tycker att vi alla kan se upp till. Ni känner säkert igen henne som Katniss Everdeen i “Hungerspelen” eller som Joy Mangano i “Joy.” Jennifer Lawrence.

Hon har länge stått upp för jämställdhet mellan könen vilket som vi vet är väldigt viktigt idag. I en intervju med magasinet “LENNY” beskriver hon situationen som hon och många andra kvinnor i Hollywood är i, ojämställd lön mellan könen. Nu kanske man tänker att hon tjänar så mycket pengar iallafall så det spelar ingen roll, men det gör det! Är det inte sunt förnuft att man ska tjäna lika mycket som sina kollegor som är män om man utför samma tjänst? 

Lawrence berättar själv om hur det kändes fel att prata ut om situationen under tiden eftersom hon kände att hon inte hade rätten att klaga med alla pengar och förmåner hon redan fick. Hon insåg till slut att hon borde prata ut och det tycker jag att vi alla borde vara tacksamma för, det är ju så att hon inte bara pratar för sig själv utan hon pratar också för alla andra i samma situation.

När hon pratar om lägre löner för kvinnor görs inte det bara ur perspektivet av Hollywood, utan hon pratar även för kvinnor i andra delar av landet. Jennifer Lawrence tjänar inte bara pengar och förmåner med sina filmer utan hon tjänar även folkets respekt, och att hon använder den förmånen för att gynna en halv befolkning så tycker jag att man förtjänar en stor eloge!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bình luận


bottom of page