top of page

Min första mens!

Jag hade fått flytningar ett tag innan och insåg att snart får jag nog min första mens. Jag var egentligen väl förberedd, jag hade fått hem bindor på posten från flera ställen, jag hade läst mycket om mens i KP. Jag hade en binda i min väska som fanns i mitt skåp i skolan. Jag hade dessutom följt med en kompis som nyligen fått mens till skolsyster där hon fått en binda av henne. Men trots allt detta var min första mens jätteläskig och jättejobbig!

En dag i skolan såg jag i trosorna lite lite rött blod när jag var på toaletten, jag insåg innerst inne att jag hade fått min första mens, men jag var rädd. Jag visste inte hur jag skulle berätta det här för mamma. Jag la lite toalettpapper i trosorna, jag vågade inte ens hämta bindan i mitt skåp.

Hela den dagen gick jag och bytte toalettpapper i trosorna.  Dagen efter samma sak, efter varje lektion gick jag och bytte toalettpapper i mina trosor. Det var inte alls såhär det skulle vara. Jag skämdes, jättemycket! Vet att en klasskompis frågade varför jag var på toaletten hela tiden, jag vågade inte ens berätta för henne att jag fått mens. När mamma kom hem från jobbet kände jag att jag var tvungen att berätta, jag visste inte vad jag skulle säga. Men jag hade sparat mina blodiga trosor uppe i mitt rum, jag hade inte vågat lägga dem i tvätten. Jag samlade på mig mod och gick med trosorna i handen till min mamma och sa ”Mamma, är det här mens?” och visade henne trosorna. Jag visste ju mycket väl att det var mens, men visste inte vad jag skulle säga. Mamma svarade ”Ja, det är mens, har du några bindor?”. Och ja, det hade jag ju, jag hade fått några stycken olika på posten. Jag vågade äntligen sätta en binda i trosorna och mamma tog med mig till ICA där vi tillsammans köpte bindor till mig.

Det var ju egentligen inget konstigt alls, alla får mens, men där och då var det helt fruktansvärt jobbigt och jag skämdes så! Jag skämdes över något som är bland det mest naturliga som kan hända en tjej! Jag hoppas att du aldrig ska behöva skämmas så som jag gjorde. Mens är naturligt och att köpa bindor är lika naturligt som att köpa en påse godis. Att ha en binda i väskan inför den dagen mensen kommer kan vara en skön säkerhet och det är absolut inget konstigt att använda den!

girl-2491962_1920
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze


bottom of page