top of page

Min första mens var helt klart den värsta


Jag var hos kompisar över ett skollov, och var nog ca 14 år. Jag vaknade på natten av att jag hade så sjukt ont i magen. Jag gick upp och in på toaletten, och japp mensen hade kommit!

Ingen av mina föräldrar hade egentligen pratat med mig om detta, utan jag visste ungefär det som stått i KP (kamratposten). Kändes som det var blod precis överallt och jag blev jätterädd.

För mig kändes mens väldigt tabubelagt, så jag vågade inte ens väcka mina kompisar. Jag satte typ en halv toalettrulle mellan benen och gick ut och satte mig i soffan med magont.

Då vaknade pappan i familjen, och kom ut o frågade varför jag inte sov?

Jag sa att jag hade ont i magen, och han frågade om jag behövde något eller om han kunde göra något, men jag sa att det var okej och han gick och lade sig igen. Efter en stund gick jag till andra toaletten och letade i skåpen om de hade några bindor.. Men det enda jag hittade var… TAMPAX.

Har ni någonsin sett en tampax? Haha det är en tampong på typ 15 cm lång! Hell no att den kommer in i mig

dagen efter frågade min kompis varför jag var så tyst o konstig, då berättade jag. Hon tyckte att jag var lite knäpp som inte sagt något, berättade för sin mamma som då åkte och köpte bindor till mig. 

Slutsatsen jag drar av det idag är att det är så viktigt att vi får bort tabut kring mens! Idag har jag en dotter på 4 år, och hon vet redan att mamma har mens ibland. Hon har även fått se mensen och jag har berättat att alla tjejer får det och det är helt normalt och ofarligt!

Prata mens!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page