top of page

Min första mens var helt klart den vÀrsta










Jag var hos kompisar över ett skollov, och var nog ca 14 Är. Jag vaknade pÄ natten av att jag hade sÄ sjukt ont i magen. Jag gick upp och in pÄ toaletten, och japp mensen hade kommit!

Ingen av mina förÀldrar hade egentligen pratat med mig om detta, utan jag visste ungefÀr det som stÄtt i KP (kamratposten). KÀndes som det var blod precis överallt och jag blev jÀtterÀdd.

För mig kÀndes mens vÀldigt tabubelagt, sÄ jag vÄgade inte ens vÀcka mina kompisar. Jag satte typ en halv toalettrulle mellan benen och gick ut och satte mig i soffan med magont.

DÄ vaknade pappan i familjen, och kom ut o frÄgade varför jag inte sov?

Jag sa att jag hade ont i magen, och han frĂ„gade om jag behövde nĂ„got eller om han kunde göra nĂ„got, men jag sa att det var okej och han gick och lade sig igen. Efter en stund gick jag till andra toaletten och letade i skĂ„pen om de hade nĂ„gra bindor.. Men det enda jag hittade var
 TAMPAX.

Har ni nÄgonsin sett en tampax? Haha det Àr en tampong pÄ typ 15 cm lÄng! Hell no att den kommer in i mig

dagen efter frÄgade min kompis varför jag var sÄ tyst o konstig, dÄ berÀttade jag. Hon tyckte att jag var lite knÀpp som inte sagt nÄgot, berÀttade för sin mamma som dÄ Äkte och köpte bindor till mig. 

Slutsatsen jag drar av det idag Àr att det Àr sÄ viktigt att vi fÄr bort tabut kring mens! Idag har jag en dotter pÄ 4 Är, och hon vet redan att mamma har mens ibland. Hon har Àven fÄtt se mensen och jag har berÀttat att alla tjejer fÄr det och det Àr helt normalt och ofarligt!

Prata mens!

0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page