top of page

8e mars och PussyHat

God dagens i snöyran!

Hoppas ni sitter i säkert förvar och inte är ute på vägarna och slirar! Kommer ni ihåg när en va liten och sjöng att “mars, april har knopp i håret…” alltså att mars skulle vara en vårmånad? Jag tror att vi kan konstatera att det inte är vår ute… I alla fall inte hos mig! Här nalkas flera decimeter snö och -13 grader!

Men det var inte det jag ville skriva om! Nu är det mars, och snart är det den 8e mars, alltså internationella kvinnodagen 😀 En relativt ny trend är den fina mössan PussyHat! Jag har redan en som jag virkade för ett år sedan, men jag tänkte virka mig en ny. Och då tänkte jag även att det kan vara kul att virka den tillsammans med er!

Det skulle vara helt underbart om ni skickar in bilder på era Pussyhats när ni är klara så kan jag publicera dem här på bloggen! Anonymt såklart 😀 Skicka i så fall era bilder på mejlen Bellis.tjejjouren@gmail.com

Jag började på den första resåren igår kväll, och är inte helt klar med den ännu, men tänker virka mer under dagen/kvällen!

Jag använder ett vitt garn jag köpt på ica, det är syntet och billigt! En kan ju välja ett finare garn också såklart!

Virknålen jag använder har stl. 3,5. Det går alldeles utmärkt med stl. 4 eller 5 också!

Att tänka på är att ju mörkare garn och ju mindre nål desto svårare blir det!

Maskor (klicka på länkarna för att se hur en gör) lm = Luftmaska fm = Fast maska hst = Halvstolpe

Såhär gör du resåren: Lägg upp 11 lm Varv 1: 1fm i andra m från virknålen, 1 fm i följande m = 10 m (Första varvet är alltid svårast men håll ut det blir lättare!) Varv 2: 1 lm, 1 fm i bakre maskbåge i följande m = 10 m Varv 3 – 43: Upprepa varv 2

Klipp inte av garnet när du är klar!

Fortsätt istället med följande: Varv 1: 1 lm, fördela sedan 40 fm längs resårens långsida = 40 m Varv 2: 2 lm (motsvarar en hst) 1 hst i följande m = 40 m Varv 3 – 17: Upprepa varv 2

Fäst nu trådarna, och upprepa allt en gång till, vi ska ha en fram och en baksida!

När du gjort det lägger du rätsidorna mot varandra och syr ihop dem eller virkar ihop, vänd ut och in och du är klar!

Det här mönstret är hämtat från http://www.virkadygnetrunt.se/virkmonster-pa-pussyhat/

Gå in där så finns även lite bilder att följa!

Har du aldrig virkat förut? Här nedan finns lite videos på hur du lägger upp maskor, samt hur du virkar olika maskor!

Lite grunder:

Virka i bakre maskbågen:

Bildresultat för pussyhat
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page