top of page

En kropps-revolution

Jag tror att vår tid är fylld med bitar av olika revolutioner. Bortsett från feminismen så är nog kroppsrevolutionen min favorit!

Ja precis, du lästa rätt! Kroppsrevolutionen! Jag vill nämligen påstå att vi är mitt uppe i en kroppsrevolution!

För några år sedan eskalerade träningshetsen och den lever kvar än idag. Tankar kring att alla ska äga ett gymkort och dessutom gå dit i riktigt snygga, helst lite dyrare, träningskläder flera gånger i veckan kretsar på sociala medier. Det är också extremt viktigt att ta en selfie och lägga upp så att alla kan se hur duktig du är som går till gymmet. Ännu viktigare är det att vara riktigt smal och fit. Om du inte tillhör smalnormen så måste du vara tydlig med att uppge vilken diet du går på eller vilken pt som hjälper dig.

Som i alla tider när något extremt växer fram kommer det ofta mothugg. Motståndet till träningshetsen eller kroppshetsen har blivit kroppspositivismen!

Tankar om att din kropp duger precis som den är, tjock som smal, kurvig och ärrig, len och ren. Du är fin precis som du är!

Att älska sin egen kropp har nu mer och mer blivit en grej. Att kunna lägga upp en bild på sociala medier på sin kropp med alla dess skavanker, utan retuschering, visar numera på mod och stolthet!

Det är ofta inte enkelt att börja älska sin kropp om en spenderat många år till att hata den och ofta arbetat för att förändra den. Men allt bökar med acceptans!

Bra tips är att fylla din Instagram med kropppositiva konton såsom @lindamarie @stinawolter och @fitnessfeministen

Dessa är tre förslag av många!

Annat tips är även att sluta följa konton som gör att du mår dåligt eller konton som enbart presenterar en normkropp som antagligen även är retuscherad.

Boktips är även Linda-Maries bok “så lärde jag mig att älska min kropp!”

Och varför inte spana in Mia Skäringers serie “kroppshets” som finns på svtplay?

Fortsätt kämpa där ute ❤️ och om du har fler tips på härliga kroppspositivister att följa på Instagram, kommentera det här nedanför!

Klockren tisha va? Funderar starkt på att införskaffa en!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page