top of page

Fatta! med Cleo och JUCK

Igår var jag på den show som Cleo och JUCK just nu turnerar med i hela Sverige. Showen består koreograferad aktivism och tung hiphop. Showen iscensätter Fattas budskap mot sexuellt våld och för en samtyckeslagstiftning.

För det första så var det riktigt häftigt att se Cleo och JUCK uppträda. Jag hade peppat genom att lyssna massor på Cleos musik under veckan. Både Cleo och JUCK var riktigt grymma och förmedlade sitt budskap på ett starkt sätt. Mina känslor växlade från sorg över det sexuella våld som dagligen sker, till ilska över den rättsapparat som skyddar förövarna istället för offren.

I slutet av showen läste hela Cleo, JUCK och hela publiken högt Fattas avsägningsed som lyder: ”Jag avsäger mig rätten till andras kroppar. I och med detta tar jag också på mig ansvaret att lyssna till deras kroppssignaler. Om de blir stilla och passiva, vänder sig bort, tvekar eller ger någon annan signal som tyder på att de kanske inte vill så tar jag på mig ansvaret att stanna upp, vänta och se om de tar egna initiativ, och om det är otydligt att fråga ”Hur är det? Vill du inte?” Jag tar på mig att inte ta deras villighet för given.”

Fatta! Cleo och JUCK gör ett så otroligt viktigt arbete. Tillsammans kan vi få stopp på sexuellt våld. Ett steg på vägen är att införa en samtyckeslagstifting. Tack för en riktigt bra show!

Du kan läsa mer om FATTA! Som organisation på http://fatta.nu/

Om du vill lyssna på Fattas låt som lanserades 2013 kan du höra den här:

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp, känner någon som blivit utsatt eller känner att du behöver prata av dig kan du chatta med oss på tjejjouren Bellis, eller kontakta föreningen storasyster via deras webbsida: http://www.foreningenstorasyster.se/wordpress/

/Saga på Tjejjouren Bellis

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page