top of page

Horunge

Hej sötnosar!

Jag vet att bloggen stått still lite för länge nu… men sånt är livet! Och ingen skada skedd såvitt jag vet 😉

Hur som helst så fick jag ett infall igår att skriva lite om det som kan kallas machokulturen.

Machokulturen är alltså en samhällsnorm där killar ska vara macho. Det kan vara deras språk, deras sätt att vara på mm. Vanligt är hur föräldrar och andra så kallade vuxna uppfostrar sina söner till att “pojkar gråter inte”.

Googla gärna om du vill veta mer om machokulturen!

Det jag ville komma fram till i det här inlägget är att jag var på en fest igår, jag höll mig nykter eftersom att det var min tur att köra.

Som nykter på en fest där majoriteten är rejält berusade så ser en saker och ting med andra ögon.

Mitt i en beerpong match mellan enbart cis-grabbar så skriker dom saker till varann. “jävla horunge”, “hello faggot!”, “jag knullar din mamma” mm.

Jag blev helt stum, det här är alltså grabbar som känt varandra hela deras uppväxt, liksom dom borde betyda mycket för varann, och dom skriker så elaka saker.

Jag blev förvirrad och tänkte på hur jag pratar med min bästis (som är cis-tjej) när vi väl tävlar mot varann. Det värsta glåpordet jag använder kan nog vara “din lilla jäkel” med ett leende och en skämtsam ton.

Mitt språk kan ju absolut anses väldigt elakt också, vilket jag i framtiden kommer tänka lite extra på, men min stora fundering är hur kan man skrika “horunge” till sina vänner?

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Transgender day of rememberence

Idag är en sorgens dag, en dag då vi minns och sörjer alla de 331 personerna som senaste året fallit offer för transfobin. Vila i frid 1 Juliana Ferreira, 22, Brasilien – stenades till döds 2 Ciara Mi

Comments


bottom of page