top of page

Jorden är platt

På senaste tiden har mitt intresse väckts för dokumentärer. Kanske på grund av att jag sett leaving neverland och Dokumentären om Josefin Nilsson. Men jag fick upp ögonen för en dokumentär som finns på SVTplay. Reportern som gjort dokumentären reser till Denver för att delta i en årlig konferens för “flath earthers”. Det är alltså en grupp människor, alltså flera tusen människor flest från USA som vet att jorden är platt.

Jag skulle skriva tror men de säger själva i dokumentären att de inte tror utan de vet. De vet även att det finns en rik elit som dagligen arbetar för att vi “vanliga” ska tro på att rymden existerar. De säger sig veta att eliten aktivt arbetar med att förvränga filmer, bilder samt förvrida undervisningen för att elever ska lära sig det de vill att de ska lära sig.

Mycket intressanta tankar om ni frågar mig. Jag håller ju verkligen inte med de, deras enda argument är egentligen att jorden ser ju platt ut, så då måste den ju vara det.

Det finns även en dokumentär som är gjord av “flat earthers” på netflix, den heter “platt jord”. Om ni tycker detta är en trevlig fredagsunderhållning så rekommenderar jag verkligen att ni ser detta. Glöm inte popcornen!

Bildresultat för flat earth

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page