top of page

Lilla gumman – syndromet

Jag är nästan 30 år men får ofta visa leg på både tobak och alkohol. Jag ser rätt ung ut, trots mina rynkor i pannan och mina år levda på jorden.

Att visa leg har jag inga problem med, men när folk, oftast män, förminskar mig på grund av att jag ser ut som en ung kvinna då får jag spader!

Jag var på en arbetsintervju för några veckor sedan, jag har pluggat länge på universitet och tar snart examen. Jag har kämpat hårt genom studierna och anser att jag kan mycket och är redo!

På intervjun så sitter vi och småpratar om mig, sådär som en brukar göra. Efter ungefär 20 minuter tittar den äldre mannen på mig lutar sig fram och höjer på ögonbrynen så säger han

“Jaa men du är ju ung och sådär, så hur mycket kan du egentligen?”

Jag blev helt paff, inte förbannad direkt, jag blev ledsen. “Vem trodde jag att jag var?”

Jag kanske inte kunde så mycket trots allt… löneanspråket blev också mycket lägre än jag tänkt mig.

När jag kom hem och fick fundera på vad som egentligen hände blev jag arg, besviken och förbannad på att jag som ung kvinna inte kan lika mycket trots lika lång utbildning osv.

Jäkla skit system!

Nu har jag fått jobb på ett annat företag, ett företag som inte förminskat mig på grund av hur jag ser ut! Det finns alltså lite rättvisa där ute, det gäller bara att hitta den!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page