top of page

När jag blev av med oskulden

Det var en vacker vårdag i maj. Jag hade varit tillsammans med min kille i en månad, och jag började äntligen känna mig redo!

Han skulle få den vackraste av gåvor, plocka min oskuldsfulla blomma. Det var en fantastisk dag!

Vänta lite nu… BRYT!

I år och dar så har kvinnans så kallade oskuld sätts som en gåva som ska bevaras och ges till den perfekta mannen. Sedan ska det heterosexuella paret leva lyckliga i alla sina dagar. Glöm inte bort att det först är viktigt att gifta sig, annars lever en i synd.

Detta är enligt mig en skev syn som många gånger lever kvar. I Sverige har religionens påverkan minskat den senaste tiden men vissa tankar lever kvar.

Just begreppet oskuld är enligt mig ett värdelöst begrepp! Vadå oskuld? Ordet visar på att en efter en haft penetrerande sex första gången hamnat i skuld. Så ska det ju inte vara!

Sen finns det också en idé om att den första gången ska romantiseras, den ska vara perfekt. Enligt min erfarenhet så blir det sällan perfekt.

Det kan vara svårt att få vara i fred från föräldrar eller dylikt. Att sätta på en kondom första gången kan vara lite struligt. Och att känna penetration i fiffiluran kan första gången göra lite ont.

Det är mycket som kan bli fumligt, och som med allting egentligen så krävs det lite träning. En kan inte vara expert första gången!

Med den här texten vill jag att vi från och med nu slänger begreppet “oskuld” i papperskorgen samt att vi tar bort kvinnans jobb att vara en gåva till den man hon har sex med först!

Tråkigt att det här inlägget enbart beror heterosex. Men när vi diskuterar normer så landar vi ofta där. Det är såklart lika spännande att utföra alla olika typer av sexuella aktiviteter för första gången!

Mina tips för din första gång:

  1. Känn dig redo! Gå inte för snabbt fram, viktigt är att både du och din partner känner sig redo.

  2. Ta det försiktigt, och låt det vara kul. Olika ljud och kroppsvätskor kan kännas pinsamt. Men det blir roligare om ni kan skratta lite åt det!

  3. Låt det ta sin tid, bli inte orolig om ni inte når orgasm första gångerna. Att ha sex tar sin tid att lära sig!

  4. Sist men inte minst: SAMTYCKE! Det är extremt viktigt att båda parterna vill göra det som görs. Det är alltid okej att säga nej. Oavsett om ni redan börjat eller inte!

Glöm inte att skydda er från oönskad graviditet och könssjukdomar ❤️

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page