top of page

Sommarlov

Sommarlovet står nu med vidöppna armar för många barn och unga runt om i landet. För en del innebär sommaren långa dagar av sol, bad och skoj med kompisar. En del åker i väg med familjen på semester eller drar på något sommarkollo. Andra tar sovmornar eller gejmar nätterna långa. För andra innebär sommaren ångest, oro eller ensamhet. Kanske känns det som att alla andra hittar på en massa saker under sommaren som inte du gör. Sommaren kan också innebära mer tid med en våldsam partner eller vuxen hemma. Du är inte ensam med dina känslor eller tankar. Under sommaren finns det flera organisationer som hjälper och stöttar om du behöver någon att prata med eller om du vill hitta på något under lovet. Här nedanför tipsar vi om organisationer där du kan få stöd och om aktiviteter i Österåkers kommun under sommaren.


Behöver du någon att prata med?

BRIS

Öppet hela sommaren för alla under 18 år. Stöd finns på bris.se eller 116 111.


Ungasjourer

Hela sommaren finns tjej-, trans- och ungdomsjourer runt om i landet som stöd för dig som behöver någon att prata med. Hitta en jour här.


Maskrosbarn

För dig som är mellan 13-19 år och har det jobbigt hemma. Chatt måndagar - torsdagar och söndagar 20.00-22.00. Chatta med Maskrosbarn här.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page