top of page

Kasta som en tjej

Igår reagerade damlandslaget i svensk fotboll på att om en slår upp ordet “mesig” i svenska akademins ordbok så får du dels en förklaring till ordet men också ett exempel på hur det kan användas. Kritiken riktas starkt mot att ett förslag till användningen av ordet är “mesig tjejfotboll”.

Länge så har det varit normalt att säga och tycka att bara för att det är tjejer som kastar, sportar eller springer så gör dem de mesigare än killar.

Det här är verkligen inte okej, och något vi måste jobba på.

Jag kommer själv ihåg hur vi i skolan kategoriserade de olika racketen en skulle ha för att skjuta iväg bollen i brännboll, det var vanligtracket/killracket och sen tjejracket eller kärringracket. om en kille mot all förmodan använde kärringracket så blev han utskrattad och om en tjej ville använda det vanliga racket så skrattades det högt om hon misslyckades att få iväg bollen.

I den här videon har always visat på hur vi reagerar när v i blir ombedda att “kasta som en tjej” mm. Det är tragiskt och verkligen något vi måste jobba på att få bort!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Transgender day of rememberence

Idag är en sorgens dag, en dag då vi minns och sörjer alla de 331 personerna som senaste året fallit offer för transfobin. Vila i frid 1 Juliana Ferreira, 22, Brasilien – stenades till döds 2 Ciara Mi

Comentários


bottom of page