top of page

Kasta som en tjej

IgĂ„r reagerade damlandslaget i svensk fotboll pĂ„ att om en slĂ„r upp ordet “mesig” i svenska akademins ordbok sĂ„ fĂ„r du dels en förklaring till ordet men ocksĂ„ ett exempel pĂ„ hur det kan anvĂ€ndas. Kritiken riktas starkt mot att ett förslag till anvĂ€ndningen av ordet Ă€r “mesig tjejfotboll”.

LÀnge sÄ har det varit normalt att sÀga och tycka att bara för att det Àr tjejer som kastar, sportar eller springer sÄ gör dem de mesigare Àn killar.

Det hÀr Àr verkligen inte okej, och nÄgot vi mÄste jobba pÄ.

Jag kommer sjÀlv ihÄg hur vi i skolan kategoriserade de olika racketen en skulle ha för att skjuta ivÀg bollen i brÀnnboll, det var vanligtracket/killracket och sen tjejracket eller kÀrringracket. om en kille mot all förmodan anvÀnde kÀrringracket sÄ blev han utskrattad och om en tjej ville anvÀnda det vanliga racket sÄ skrattades det högt om hon misslyckades att fÄ ivÀg bollen.

I den hĂ€r videon har always visat pĂ„ hur vi reagerar nĂ€r v i blir ombedda att “kasta som en tjej” mm. Det Ă€r tragiskt och verkligen nĂ„got vi mĂ„ste jobba pĂ„ att fĂ„ bort!

0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Transgender day of rememberence

Idag Ă€r en sorgens dag, en dag dĂ„ vi minns och sörjer alla de 331 personerna som senaste Ă„ret fallit offer för transfobin. Vila i frid 1 Juliana Ferreira, 22, Brasilien – stenades till döds 2 Ciara Mi

bottom of page